Nicole | Mijn persoonlijke ervaring

Als geen andere weet ik hoe gefrustreerd en hopeloos je je voelt bij een whiplash.

Je weet zelf niet exact wat er nu aan de hand is.

Anderen zien in eerste instantie ook niks aan je.

Ik heb het 2x ervaren, tweemaal ben ik vanachter aangereden.

Na het eerste ongeluk ben ik met vallen en opstaan erachter gekomen wat voor mij wel en niet werkte. Het lukte me zelfstandig om weer op te knappen. Binnen een half jaar was ik weer volledig aan het werk in mijn commerciële job waarvoor ik veel op de weg zat.
De klachten na de tweede aanrijding waren erger en het herstel duurde langer. Deze keer was het mentaal ook een zware periode. Ik ben een vechter en een doorzetter, maar hier kon ik het niet van winnen. Ik liep vast in mijn herstel, had geen vertrouwen meer in de toekomst en ik was depressief. Het lukte me niet om de dingen op te pakken die ik voor het ongeluk deed, zoals met vriendinnen afspreken, fotograferen en weer aan de slag gaan in mijn baan als recruiter.
Ik realiseerde me dat als ik verandering wilde, dat ik ook open moest staan voor een andere aanpak en mijn vertrouwde behandelaars los moest laten. Ondanks de weerstand die ik voelde, ben ik toen gestart met een multidisciplinair traject. Er werd gekeken naar de oorzaak van mijn klachten. Naast fysiek, en vooral ook mentaal 😊, was er ook aandacht voor hoe ik me voelde en wat ik wilde bereiken. Bij de afronding na 3 maanden zat ik veel beter in mijn vel en had ik weer vertrouwen in de toekomst.

Nicole | Waar ik voor sta

"Het is mijn missie om de vitaliteit van gedreven vrouwen met een whiplash te vergroten.”

Foto van Nicole Timmermans herstelcoach bij Whiplash Coach Weert
Ik zie veel whiplash-patiënten worstelen. Ik ben ervan overtuigd dat het beter kan.
Na mijn revalidatietraject ben ik me gaan verdiepen in wat whiplash is en wat er van invloed is op het herstel. Dit was complexer dan ik had gedacht. Bijvoorbeeld de nek- en schouderpijn na het ongeluk kan blijven aanhouden door een hoge ademhaling die veroorzaakt wordt door stress. Hierdoor kan je namelijk ook nek- en schouderpijn krijgen. Een ander voorbeeld is de hersenmist dat in eerste instantie veel ervaren wordt. Dit kan ook getriggerd worden door suikerrijke voeding.
Tevens heb ik de Post-HBO registeropleiding tot Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach succesvol afgerond. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat er niet alleen oog is voor de fysieke aspecten, maar ook aandacht is voor wat er mentaal en emotioneel speelt, hoe je jouw daadkracht kunt vergroten en waar je energie van krijgt.
Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je en kan jou handvatten aanreiken om ook zelf de regie te hebben in jouw herstel. Ik wil je praktisch helpen en inzicht geven.
Het is belangrijk dat jij in jouw geheel gezien en gehoord wordt:
  • hoe gaat het fysiek met je?
  • waar heb je behoefte aan?
  • welke overtuigingen belemmeren je?
  • welke gedachtes ondersteunen je?
  • hoe ga je om met emoties?
  • welke acties kan je ondernemen?
  • welke stappen zijn mogelijk voor jou om te zetten?
Daarbij is het goed om ook te kijken wat er nog meer speelt, bij jou en in jouw omgeving.
Centraal staat dat je kunt zijn wie je bent, weet wat belangrijk voor je is en terugvindt waar jij van gaat stralen. Jij bent uniek! En dat is mijn aanpak ook. Bekijk hier het traject.
Ik heb het zelf gedaan. Maar het was me niet alleen gelukt. Ik sta klaar om jou te helpen dit ook te ervaren, zodat je weer jouw leven kunt leven.
Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!