Nicole | Ik deel mijn kennis en ervaring graag met jou

Herstellen is niet ingewikkeld, wel heel complex en zeker niet onmogelijk, weet ik uit ervaring!

Ik ondersteun en inspireer mensen met een whiplash die het niet meer lukt om normaal hun dag door te komen. Dit doe ik door uit te leggen wat er aan de hand is en hoe hiermee om te gaan, zodat zij zichzelf weer terugvinden hun  dagelijks leven weer op kunnen pakken.

"Het is mijn missie om de vitaliteit van mensen met een whiplash te vergroten. Dit is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaringen met twee kop-staartbotsingen. De eerste diagnose whiplash was in 2007. Ik kreeg geen specifieke medische begeleiding. Ik heb zelf moeten zoeken. De tweede keer was in 2018. Daarbij werd mij al snel verteld dat ik er rekening mee moest houden dat ik mijn toenmalige baan niet meer zou kunnen doen. Niet echt een positief vooruitzicht. Ik wist nu beter wat ik moest doen en heb ook gerichte medische behandelingen gekregen. Na 2,5 jaar had ik mijn leven weer redelijk op de rit.
Ik weet hoe groot de machteloosheid en uitzichtloosheid kan zijn. Maar ik heb ook ervaren dat je sterker bent dan je denkt en dat er meer mogelijk is. Dit gun ik iedereen!"

Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik hoe uitzichtloos het leven met een whiplash kan zijn. Maar ik heb ook gemerkt dat je heel veel kunt bereiken. Weliswaar in hele kleine stapjes. Je kunt naar jouw doel toewerken. Dit geeft zo veel energie en vertrouwen!

Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je en kan jou handvatten aanreiken om ook zelf de regie te hebben in jouw herstel. Ik wil je praktisch helpen en inzicht geven. Ik zie veel whiplash-patienten worstelen. Ik ben ervan overtuigd dat het beter kan.

Hiervoor heb ik een multidisciplinaire aanpak ontwikkeld waarbij we samen kijken waar je tegenaan loopt en onderzoeken we hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan. Je ontdekt hoe jij energieker wordt waardoor jij je zowel fysiek als mentaal fitter, sterker en actiever voelt.

Om lekker in je vel te zitten moeten jouw fysieke en mentale fitheid, energieniveau, emotionele stabiliteit en daadkracht in evenwicht zijn. Het is belangrijk dat je gedrag overeenkomt met je gedachten, dat je voelt wat je denkt en dat je voldoening haalt uit dat wat je doet. Een integrale aanpak is cruciaal.
Het is belangrijk dat jij in jouw geheel gezien en gehoord wordt:
  • hoe gaat het fysiek met je?
  • waar heb je behoefte aan?
  • welke overtuigingen belemmeren je?
  • welke gedachtes ondersteunen je?
  • hoe ga je om met emoties?
  • welke acties kan je ondernemen?
  • welke stappen zijn mogelijk voor jou om te zetten? 
Daarbij is het goed om ook te kijken wat er nog meer speelt, bij jou en in jouw omgeving. 

Centraal staat dat je kunt zijn wie je bent, weet wat belangrijk voor je is en terugvindt waar jij van gaat stralen. Jij bent uniek! En dat is mijn aanpak ook. Bekijk hier het traject

Ik heb het zelf gedaan! Maar het was me niet alleen gelukt. Ik sta klaar om jou te helpen dit ook te ervaren, zodat je weer jouw leven kunt leven.

Nicole | Mijn persoonlijke ervaring

Door een masterclass van Richard de Leth van Oersterk dat ik een half jaar voor mijn ongeluk bijgewoond had, was ik me bewust van het belang van voeding, beweging en ontspanning. Na mijn ongeluk ben ik hier extra aandacht aan gaan besteden. Helaas bracht dat niet het resultaat wat ik verwachtte. Sterker nog, na 3 maanden zag ik het niet meer zitten en had ik geen vertrouwen meer in mijn herstel.

Ik ben toen gestart met een multidisciplinair revalidatietraject. Drie maanden later was ik een totaal ander mens! Uiteraard bedankte ik mijn begeleiders hiervoor. Ze gaven allemaal aan dat ik hun niet moet bedanken, maar mezelf. Ik had het gedaan.

Nicole

Ik vond dat heftig om te horen. Ik had veel lotgenoten gesproken die in dezelfde put zaten als ik drie maanden ervoor. Het was toch niet hun schuld dat ze daar niet uit konden komen?

Ik ben me toen gaan verdiepen in wat whiplash is en wat er, naast voeding, beweging en ontspanning, nog meer van invloed is op het herstel. Dit was complexer dan gedacht. Bijvoorbeeld de nek- en schouderpijn na het ongeluk kan blijven aanhouden door hoge ademhaling bij stress. Dit veroorzaakt namelijk ook nek- en schouderpijn. Een ander voorbeeld is de hersenmist dat in eerste instantie veel ervaren wordt. Dit kan ook getriggerd worden door suikerrijke voeding.

 

Nicole | Mijn opleiding

Ik ben de Post-HBO registeropleiding tot Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach gaan volgen. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat er niet alleen oog is voor de fysieke aspecten, maar ook aandacht is voor wat er mentaal en emotioneel speelt, hoe je jouw daadkracht kunt vergroten en waar je energie van krijgt.

Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je en kan jou handvatten aanreiken om ook zelf de regie te hebben in jouw herstel. Ik wil je praktisch helpen en inzicht geven. Ik zie veel whiplash-patiënten worstelen. Ik ben ervan overtuigd dat het beter kan.

Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!