Home » Nieuws » Hoe het idee voor Whiplash Coach Weert ontstaan is …….

Hoe mijn idee voor Whiplash Coach Weert ontstaan is .....

Mijn Persoonlijke Reis

In deze blog neem ik je mee op mijn turbulente reis. Het begon met twee aanrijdingen in 2007 en 2018 en eindigde in de oprichting van Whiplash Coach Weert. Laat je inspireren door mijn weg van herstel naar coaching!

Mijn ervaring met whiplash

In 2007 en 2018 werd ik vanachter aangereden, beide keren op een provinciale weg. Wat aanvankelijk leek mee te vallen, escaleerde tot een whiplash. De eerste keer herstelde ik binnen zes maanden, maar bij het tweede ongeluk ontstonden complicaties zoals PTSS en rij-angst. Mijn functioneren, zowel fysiek als mentaal, werd ernstig belemmerd.

De uitdagingen van herstel

Na het tweede ongeluk adviseerde de arbeidsdeskundige een carrièrewijziging, terugkeer in mijn functie als recruiter leek haar onmogelijk. Mijn werk gaf mij heel veel voldoening. Deze boodschap was voor mij onverteerbaar. Voor mezelf stond vast dat ik ging reintegreren naar mijn geliefde job. Ondanks tegenslagen en belemmeringen keerde ik na zeven weken terug naar het werk. Mijn bijdrage was echter beperkt, en mijn herstel stagneerde. Het opbouwen van mijn werkzaamheden viel tegen.

Keerpunt in herstel

Na drie maanden belandde ik in een diepe put. Dat was het moment dat ik doorverwezen ben naar een multidisciplinair revalidatietraject. Door de betere afstemming tussen de behandelaars werkte dit heel positief voor mij. De grote aandacht voor de mentale klachten hielpen mij heel erg. Ik was er nog niet, maar na 3 maanden was ik wel een heel ander mens. Van iemand die heel diep in de put zat, had ik weer meer vertrouwen in de toekomst.

Whiplash Coach Weert ontstaat

Ik was er nog niet, maar na 3 maanden was ik wel een heel ander mens. Dit traject inspireerde het idee voor Whiplash Coach Weert. Mijn ervaring en ontdekkingen wilde ik delen met lotgenoten.

Ontwerp zonder titel-2

Pijlers van herstel

  • Rust

Direct na het ongeluk nam ik veel rust

  • Voeding

Ik lette op mijn voeding, inclusief ondersteunende supplementen.

  • Steun van naasten

Familie, vrienden en collega's speelden een cruciale rol in mijn herstel.

  • Positieve gedachten

Ik werd mijn eigen supporter door krachtige gedachten te koesteren.

  • Lichaamssignalen begrijpen

Ik leerde de signalen van mijn lichaam te begrijpen en te respecteren.

  • Kleine doelen

Het stellen van kleine doelen hielp me vooruit te komen.

  • Balans vinden

Ik zocht naar balans tussen in actie zijn en opladen.

  • Zelfontwikkeling

Ik volgde de Post-HBO registeropleiding tot Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach.

Van herstel naar inspiratie

Mijn visie is: "Als ik het kan, kunnen anderen het ook." Daarom heb ik het coachtraject 'Van overleven naar jouw leven leven' ontwikkeld. Wil je meer weten? Plan dan een vrijblijvend 1-op-1 gesprek.

Laten we samen werken aan jouw herstel en vitaliteit bij whiplash!

Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!