Whiplash Coaching | Wat brengt het jou?

In eerste instantie rust!
Om te herstellen heb je rust nodig. Samen kijken we wie en wat ervoor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Belangrijk is dat je weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Je kan en mag hulp vragen. Als dit moeilijk voor je is, dan help ik je daarbij.
Als de rustige basis er is ga je jezelf opnieuw ontdekken en krijg je vertrouwen in de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat een integrale aanpak hierbij cruciaal is. Het is belangrijk dat jij in jouw geheel gezien en gehoord wordt:
 • hoe gaat het fysiek met je?
 • waar heb je behoefte aan?
 • welke overtuigingen belemmeren je?
 • welke gedachtes ondersteunen je?
 • hoe ga je om met emoties?
 • welke acties kan je ondernemen?
 • welke stappen zijn mogelijk voor jou om te zetten? 
Je bent niet meer degene die je was voor het ongeluk. Dit maakt veel emoties los en dat is logisch. Emoties worden in het Engels ook wel beschreven als e-motion: Energy in motion, oftewel energie in beweging. Het is dus belangrijk om je emoties niet weg te drukken, maar te ervaren. Dit kan spannend, naar of onwennig zijn, maar het gaat je ook ontspanning en inzichten geven. Dit kunnen bijvoorbeeld gedachtes of overtuigingen zijn of frustraties omdat je niet je eigen keuzes maakt. Ook vanuit het lichaam kunnen signalen komen waarbij we stil zullen staan. De kans is groot dat je chronische pijnklachten hebt. Ik leg je uit waar die door veroorzaakt worden en wat je eraan kunt doen. Stap voor stap werken we aan jouw doelen. De stappen zet je zelf, maar je hoeft het niet meer alleen te doen!
Daarnaast geef ik je adviezen op het vlak van voeding, beweging en ontspanning die bijdragen aan jouw herstel en het behalen van jouw doelen.

Whiplash Coaching | Van overleven naar jouw leven leven!

We beginnen altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we bespreken waar je behoefte aan hebt. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en vertel je graag wat ik voor je kan betekenen met mijn aanpak die ik ontwikkeld heb op basis van mijn persoonlijke ervaring en opgedane kennis.

Dit kan zowel bij jou thuis plaats vinden als in mijn coachruimte. Er is geen verwijzing nodig vanuit een (huis)arts.

Dit traject is speciaal ontwikkeld om vitaler te worden als je last hebt van whiplash klachten. Iedereen is anders en ook iedere whiplash is anders, daarom wordt het traject in overleg met jou op maat ingevuld.

Het traject bestaat uit vier fases:

Stap 1. Van overleven naar opleven
We kijken waar je nu staat op alle dimensies die impact hebben op jouw kwaliteit van leven. Dit gaat over jouw fysieke en mentale fitheid, energieniveau, emotionele balans en daadkracht. Het wordt inzichtelijk waar jij tegenaan loopt, wat jouw wensen en jouw persoonlijk doelen zijn. Centrale thema's hierbij zijn overprikkeling, chronische pijn en plannen.

Stap 2. Opleven
Het doel van deze stap is om overzicht te creëren in jouw dagelijks leven en stress te reduceren.
Hierbij kan ik met je kijken naar diverse zaken, waarbij ook externe factoren, zoals financiën, letselschadezaak, huishouden, werk, en dergelijke meegenomen worden. Door zoveel mogelijk rust en overzicht te creëren, zowel fysiek, mentaal als emotioneel door het verminderen van angst, piekeren en stress, kan jouw focus gaan naar herstel. In deze fase staan energie, ontspanning, voeding en beweging centraal.

Stap 3. (Her)ontdek jouw leven
Vanuit stap 1 gaan we aan de slag met de doelen die je wilt bereiken. Dit doen we door het opstellen van het Persoonlijk Vitaliteitsplan. Je krijgt inzicht in wie je bent op basis van jouw drijfveren en waardes. Je ontdekt welke kwaliteiten en competenties kenmerkend zijn voor jou. Met behulp van jouw Persoonlijk Vitaliteitsplan lukt het jou om zelfbewuste keuzes te maken. Je krijgt helder wat jouw wensen en grenzen zijn. Door in actie te komen ontdek je wat bij jou past.

Stap 4. Leef jouw leven!
In deze laatste stap kijken we samen terug op de stappen die je gezet hebt en waar je nu staat. Uiteraard blikken we ook vooruit. Welke wensen en doelen heb je op dit moment? Hoe lukt het om nieuwe gewoontes op te pakken? Zijn er obstakels die je in de weg zitten?

Daarnaast krijg je:

 • Praktische oefeningen die jouw herstel ondersteunen, zoals ademhalings- en bewegingsoefeningen
 • Checklists
 • Toegang tot de speciale besloten Facebook-groep, waarmee je in contact komt met lotgenoten uit de regio
 • Adviezen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en slaap

Whiplash Coaching | De investering

Jij houdt de touwtjes over je coachtraject zelf in handen. We bepalen samen wat je wilt bereiken en waar ik je bij kan ondersteunen. De locatie kies je zelf; coaching in de natuur of coaching bij jouw thuis of bij mij op locatie.

Ik stel een persoonlijk coachplan voor jou op waarin ik het traject uitgebreid beschrijf. Hierin leg ik het volgende vast:

 • Jouw doel met het 'Van overleven naar jouw leven leven'-traject;
 • per stap van het traject geef ik het aantal sessies aan;
 • extra's die voor jou interessant zijn, zoals ademhalingsoefeningen en een planningsagenda;
 • kosten voor het traject.

Niet alleen jijzelf, maar eventueel ook jouw werkgever en/of de schadeverzekering van de tegenpartij hebben baat bij jouw herstel. Mogelijk is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar tussen jou en jouw werkgever. Ik kan hiervoor een passende offerte maken.

Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!