Whiplash Coaching | Wat brengt het jou?

In eerste instantie rust!
Om te herstellen heb je rust nodig. Samen kijken we wie en wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Belangrijk is dat je weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Je kan en mag hulp vragen. Als dit moeilijk voor je is, dan help ik je daarbij.
Als de rustige basis er is ga je jezelf opnieuw ontdekken en krijg je vertrouwen in de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat een integrale aanpak hierbij cruciaal is.
Het is belangrijk dat jij in jouw geheel gezien en gehoord wordt:
 • hoe gaat het fysiek met je?
 • waar heb je behoefte aan?
 • welke overtuigingen belemmeren je?
 • welke gedachtes ondersteunen je?
 • hoe ga je om met emoties?
 • welke acties kan je ondernemen?
 • welke stappen zijn voor jou mogelijk om te zetten? 

Je bent niet meer degene die je was voor het ongeluk.

Dit maakt veel emoties los en dat is logisch. Emoties worden in het Engels ook wel beschreven als e-motion: Energy in motion, oftewel energie in beweging. Het is dus belangrijk om je emoties niet weg te drukken, maar te ervaren. Dit kan spannend, naar of onwennig zijn, maar het gaat je ook ontspanning en inzichten geven. Dit kunnen bijvoorbeeld gedachtes of overtuigingen zijn of frustraties omdat je niet je eigen keuzes maakt. Ook vanuit het lichaam kunnen signalen komen waarbij we stil zullen staan. Ik leg je uit waar jouw chronische pijnklachten door veroorzaakt worden en wat je eraan kunt doen. Stap voor stap werken we aan jouw doelen. De stappen zet je zelf, maar je hoeft het niet meer alleen te doen!
Daarnaast geef ik je adviezen op het vlak van voeding, beweging en ontspanning die bijdragen aan jouw herstel en het behalen van jouw doelen.

Whiplash Coaching | Van overleven naar leef jouw leven!

We beginnen altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we bespreken waar je behoefte aan hebt. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en vertel je graag wat ik voor je kan betekenen met mijn aanpak die ik ontwikkeld heb op basis van mijn persoonlijke ervaring en opgedane kennis.

Dit kan zowel bij jou thuis plaats vinden als in mijn coachruimte. Er is geen verwijzing nodig vanuit een (huis)arts.

Het "Van overleven naar Leef jouw leven!-traject is speciaal ontwikkeld om vitaler te worden als je last hebt van whiplash klachten. Iedereen is anders en ook iedere whiplash is anders, daarom wordt het traject in overleg met jou op maat ingevuld.

Na het traject:

 • weet je wat de oorzaak is van jouw klachten
 • kan je er op een effectieve manier mee omgaan
 • heb je ervaren hoe het is om doelen te stellen en deze te realiseren
 • heb je het zelf gedaan, maar hoefde je het niet alleen te doen
 • heb jij weer de controle over jouw leven!

Het traject duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit drie fases:

Stap 1. Overleven

In de eerste fase ligt de nadruk op het krijgen van overzicht en rust in jouw leven. Het herstel is een fulltime baan, waardoor je weinig tijd over hebt.

Ook kost het herstel veel energie. Het is daarom belangrijk bewust met jouw energie om te gaan.

We kijken naar diverse zaken, waarbij ook externe factoren, zoals financiën, letselschadezaak, huishouden, werk, en dergelijke meegenomen worden. Door zoveel mogelijk rust en overzicht te creëren, zowel fysiek, mentaal als emotioneel, kan jouw focus gaan naar herstel.

Centrale thema's hierbij zijn overprikkeling, chronische pijn en vermoeidheid.

Stap 2. Opleven

Samen optimaliseren we jouw dagelijks functioneren. Hierbij kijken we hoe het nu met je gaat op alle focusgebieden van jouw vitaliteit; fysiek, mentaal, emotioneel, persoonlijk en sociaal.

Het wordt duidelijk wat impact heeft op jouw energieniveau. Het is belangrijk dat je doet wat je interesseert. Weet je niet meer wat dat voor jou is? Geen probleem, ik help je om dit weer te ontdekken. Door te doen wat je graag doet, krijg je energie om je uitdagingen te overwinnen.

In deze fase lukt het je om jouw energie te verhogen. Ontspanning, voeding en beweging staan hierbij centraal.

Stap 3. Leef jouw leven!

Vervolgens gaan we aan de slag, in ministapjes, om je doelen te bereiken. Hierbij krijg je van mij extra handvatten die je behulpzaam zijn bij het vinden van meer balans. 

Je krijgt helder wat jouw wensen en grenzen zijn. Je krijgt inzicht in wie je bent op basis van jouw drijfveren en waardes. Je ontdekt welke kwaliteiten en competenties kenmerkend zijn voor jou. Door in actie te komen ontdek je wat bij jou past. Welke wensen en doelen heb je op dit moment? Hoe lukt het om nieuwe gewoontes op te pakken? Zijn er obstakels die je in de weg zitten? Uiteindelijk kom je tot een vitaliteitsplan waarmee je inzicht krijgt hoe je zelf jouw vitaliteit structureel kunt vergroten.

Heb je tussentijds vragen of loop je ergens tegenaan? Ik ben via mail en app bereikbaar voor je en reageer op werkdagen altijd binnen 24 uur.

Daarnaast krijg je:

 • Praktische oefeningen die jouw herstel ondersteunen, zoals ademhalings- en bewegingsoefeningen
 • Checklists
 • Toegang tot de speciale besloten Facebook-groep, waarmee je in contact komt met lotgenoten uit de regio
 • Adviezen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en slaap

Heb ik je enthousiast gemaakt? Of wil je misschien nog wat extra informatie?

Ik kom graag met je in contact. 

Whiplash Coaching | De investering

Jij houdt de touwtjes over je coachtraject zelf in handen. We bepalen samen wat je wilt bereiken en waar ik je bij kan ondersteunen. De locatie kies je zelf; coaching in de natuur of coaching bij jouw thuis of bij mij op locatie.

Ik stel een persoonlijk coachplan voor jou op waarin ik het traject uitgebreid beschrijf. Hierin leg ik het volgende vast:

 • Jouw doel met het 'Van overleven naar jouw leven leven'-traject;
 • per stap van het traject geef ik het aantal sessies aan;
 • extra's die voor jou interessant zijn, zoals ademhalingsoefeningen en een planningsagenda;
 • kosten voor het traject.

Niet alleen jijzelf, maar eventueel ook jouw werkgever en/of de schadeverzekering van de tegenpartij hebben baat bij jouw herstel. Mogelijk is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Ik kan hiervoor een passende offerte maken.

Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!